Informatie over de ontwikkeling van de SIGMA mirrorless camera met fullframe Foveon sensor

08 | 02 | 20

Beste klant,

Tijdens de Photokina in 2018 kondigde SIGMA de ontwikkeling van een mirrorless L-mount camera met fullframe Foveon sensor aan.  Vervolgens kondigde SIGMA tijdens de CP+ in 2019 aan de camera in 2020 te introduceren, waarna zeer hard is gewerkt om onze belofte na te komen.

Op basis van de laatste testresultaten hebben wij helaas moeten concluderen dat de introductie van deze camera onhaalbaar is dit jaar. Momenteel is het nog niet bekend wanneer de fullframe Foveon X3 sensor gereed zal zijn voor massaproductie.

In het kader van de huidige status binnen het ontwikkelproces zijn we op dit moment niet in de positie om een concrete lanceerdatum vast te stellen.

Vanwege de bovengenoemde redenen hebben we besloten om het project –  met een schone lei – opnieuw te beginnen. Dit heeft als gevolg dat het productieplan van deze nieuwe camera terug op de tekentafel geplaatst wordt en de ontwikkeling van de sensortechnologie wordt gecontinueerd.

Vanaf het moment we de ontwikkeling van een SIGMA fullframe camera met Foveon sensor hebben aangekondigd, zijn we overspoeld met aanmoedigende reacties; dit is een enorme bron van inspiratie en stimulans voor ons geweest. Iedereen die bij dit project betrokken is, heeft zijn / haar best gedaan om deze camera te realiseren.

Hierbij bied ik mijn welgemeende excuses aan dat ik enerzijds dit teleurstellende nieuws moet delen en dat wij anderzijds uw verwachtingen niet waar hebben kunnen maken.

Ik wil benadrukken dat Foveon sensoren een klasse apart zijn en deel uitmaken van de identiteit van onze camera’s, idealen en filosofie. We zijn vastberaden om onze technologieën te verbeteren om de gewenste beeldsensor te produceren...

Nogmaals spreek ik mijn oprechte dank uit aan onze gewaardeerde gebruikers, voor de waardevolle support die u ons hebt geboden. Namens alle SIGMA medewerkers, committeer ik mij ertoe om ervoor te zorgen dat wij aan uw verwachtingen voldoen.

Mijn dank voor uw vertrouwen, geduld en begrip.

Met warme groet,

Kazuto Yamaki
Chief Executive Officer

SIGMA Corporation

Retour à la liste

Toujours au courant en premier

La newsletter de SIGMA vous permet d'être toujours au courant des dernières actualités, des ateliers intéressants, des offres attrayantes, des nouveaux produits et plus encore.