Nieuw! SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary voor Sony E-mount en L-mount

18 | 06 | 20

SIGMA introduceert een langverwacht ultra-telefoto zoomobjectief, speciaal voor fullframe mirrorless systeemcamera’s

De SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary combineert hoogwaardige optische prestaties met alle essentiële functionaliteiten voor telefotografie. Dankzij het lage gewicht en de compacte behuizing, kan dit objectief eenvoudig worden meegenomen.

Het vooruitstrevende optische ontwerp zorgt voor een hoge resolutie van hoek tot hoek en een contrastrijk beeld over het hele zoombereik.

Het karakteristieke effect van compressie en het fraaie bokeh, stellen de fotograaf in staat om alledaagse scènes met een frisse blik vast te leggen.

De SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary is  dankzij de combinatie van hoogwaardige optische prestaties en uitstekende hanteerbaarheid; ideaal voor wildlife-, sport- of zelfs landschapsfotografie.

【Belangrijkste eigenschappen

 1. SIGMA’s vijfde DG DN* objectief, speciaal ontworpen voor fullframe mirrorless systeemcamera’s

Het optisch ontwerp van SIGMA objectieven uit de DG DN serie is afgestemd op de korte flensafstand van systeemcamera’s. Door hiervan te profiteren kunnen hoogwaardige optische prestaties worden gecombineerd met een compacte behuizing, iets wat niet mogelijk is voor objectieven voor spiegelreflexcamera’s.

Doordat de SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary is voorzien van een stappenmotor – die is geoptimaliseerd voor zowel fase- als contrastdetectie autofocus – zal fotograferen, het opnemen van video of eye-tracking AF zeer vloeiend verlopen.

* De afkortingen DG en DN tonen aan dat een objectief geschikt is voor fullframe camera’s en speciaal is ontworpen voor mirrorless systeemcamera’s.
 

■ SIGMA’s vijfde DG DN objectief met een nieuw optisch ontwerp voor fullframe systeemcamera’s

■ Volledig nieuw ontwerp

                            

SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary

SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary

 
 1. Compromisloze beeldkwaliteit

De SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary is voorzien van 22 lenselementen in 16 groepen, waarvan één FLD- en vier SLD-lenselementen ,die zorgen voor een effectieve correctie van aberraties en vervorming.

Het meest recente optische ontwerp is geoptimaliseerd voor mirrorless systeemcamera’s en zorgt voor een hoge resolutie van hoek tot hoek. Daarnaast levert dit objectief constante optische prestaties op iedere brandpuntsafstand, van wijd tot ultra-tele.

Indien gecombineerd met de SIGMA TELE CONVERTER TC-1411 of TC-2011 (apart verkocht / uitsluitend voor L-mount) biedt de SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary fotografen de mogelijkheid te werken met brandpuntsafstanden tot 800mm. Bovendien blijft de autofocus actief zodra de tele-converter is bevestigd.
■MTF grafieken               

Diffraction MTF

Geometrical MTF

 

■SIGMA TELE CONVERTER TC-1411/TC-2011

Teleconverter TC-1411(×1.4)

Teleconverter TC-2011(×2)

 
 1. Veelzijdige functionaliteiten voor ultra-telefoto opnames

Aanvullend op de razendsnelle en vloeiende autofocus, biedt het OS-systeem van de 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary tot vier stops stabilisatie. Bij gebruik met een camera met in-body beeldstabilisatie, corrigeert het objectief horizontale en verticale bewegingen, waardoor het beeld nog beter wordt gestabiliseerd.

Tevens is het objectief voorzien van een AFL-knop, waaraan vanuit de camera gebruiker specifieke functionaliteiten kunnen worden toegewezen. De focus limiter schakelaar zorgt ervoor dat het autofocusbereik naargelang de situatie kan worden aangepast.

Als toevoeging op de zoom ring, is de SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary voorzien van een push-pull zoommechanisme; waarmee de beeldhoek zeer snel kan worden aangepast.

Door het objectief met het SIGMA USB DOCK (apart verkocht / uitsluitend voor L-mount) te verbinden, kan de gebruiker firmware updates uitvoeren en de gevoeligheid van de focusring in MF mode aanpassen

 1. Compact, licht en handzaam

SIGMA voegt met dit ultra-telefoto zoomobjectief een lichtgewicht en duurzaam objectief aan haar Contemporary-lijn toe. Dit objectief combineert alle functionaliteiten voor telefotografie in een compacte en lichtgewicht behuizing.

Gebruikte materialen zijn zorgvuldig gekozen, zo is het gedeelte waar de statiefgondel wordt bevestigd vervaardigd uit een magnesiumlegering. Magnesium is niet alleen sterk, maar ook licht wat de hanteerbaarheid ten goede komt.

Voor een optimale balans met camera body’s van diverse formaten, kan er aan het objectief een statiefgondel (apart verkrijgbaar) worden bevestigd. Daarnaast zorgt de statiefgondel ervoor dat er minder spanning op de camera body komt te staan.

Klik hier voor meer informatie, specificaties en testfoto's

Retour à la liste

Toujours au courant en premier

La newsletter de SIGMA vous permet d'être toujours au courant des dernières actualités, des ateliers intéressants, des offres attrayantes, des nouveaux produits et plus encore.