SIGMA introduceert de 85mm F1.4 DG DN | Art voor Sony E-mount en L-mount

06 | 08 | 20

SIGMA presenteert met trots de 85mm f/1.4 DG DN Art, een lichtsterke portretlens speciaal ontworpen voor spiegelloze camera’s met L-mount of Sony E-mount. De lens is compact en licht, maar levert tegelijkertijd niets in op beeldkwaliteit.

Deze portretprime is speciaal ontworpen voor fullframe systeemcamera’s en combineert ongeëvenaarde optische prestaties met een prachtig bokeh vanaf F1.4.

Tijdens het ontwikkelproces is optimaal gebruik gemaakt van de voordelen die een mirrorless ontwerp met zich meebrengt; zo is het objectief zeer compact, stof- en spatwaterdicht en voorzien van een breed scala aan functionaliteiten.  

Onovertroffen optische prestaties

Met de Art-lijn streeft SIGMA de hoogst haalbare optische prestaties na en worden de nieuwste ontwerp- en productietechnologieën gewijd aan de ontwikkeling van objectieven binnen deze productlijn. Het resultaat hiervan is de SIGMA 85mm F1.4 DG DN | Art: een objectief dat een gedetailleerd en messcherp beeld – essentieel voor portretfotografie – levert. 

In aanvulling op de vijf SLD-lenselementen (Special Low Dispersion) en één asferisch lenselement, is de SIGMA 85mm F1.4 DG DN | Art voorzien van glas met een hoge brekingsindex. Dankzij het glas met een hoge brekingsindex worden vormen van aberraties gecorrigeerd, die normaliter niet door de camera kunnen worden gecorrigeerd. In het bijzonder worden axiale chromatische aberraties gecorrigeerd, wat resulteert in zeer scherpe beelden. 
Talrijke computersimulaties en praktijktests, hebben er in geresulteerd dat de 85mm F1.4 DG DN | Art, ghosting optimaal minimaliseert, zelfs met tegenlicht. 

Dankzij het hoge scheidend vermogen van dit objectief, worden zéér scherpe beelden gerealiseerd, gecombineerd met een prachtig bokeh. 

Compact en licht

De 85mm F1.4 DG DN | Art weegt slechts 630 gram, 94.1mm lang en heeft een filtermaat van 77mm.  Doordat dit objectief exclusief is ontworpen voor systeemcamera’s kunnen hoogwaardige optische prestaties worden gecombineerd met een compacte en lichte behuizing, een combinatie die in het verleden lastig te bereiken is geweest.  

De autofocus wordt aangestuurd door een stappenmotor, die zowel voor fase- als contrastdetectie autofocus is geoptimaliseerd en zorgt ervoor dat het opnemen van video of eye- en face tracking AF zeer vloeiend verlopen. Een bijkomend voordeel is dat het objectief dankzij de stappenmotor een stuk compacter gebouwd kan worden. 

Prijs en beschikbaarheid

De SIGMA 85mm F1.4 DG DN | Art is eind augustus bij onze geautoriseerde verkkooppunten verkrijgbaar voor €1299,- inclusief BTW.

Klik hier voor meer informatie, specificaties en testopnames

Retour à la liste

Toujours au courant en premier

La newsletter de SIGMA vous permet d'être toujours au courant des dernières actualités, des ateliers intéressants, des offres attrayantes, des nouveaux produits et plus encore.