SIGMA introduceert de SIGMA fp L met 61 megapixels

25 | 03 | 21

SIGMA introduceert de ‘SIGMA fp L’: ’s werelds kleinste en lichtste* systeemcamera met een full-frame beeldsensor van circa 61MP

Met trots kondigt SIGMA Corporation (CEO: Kazuto Yamaki) de introductie aan van de ‘SIGMA fp L’, een nieuw lid van de SIGMA fp-serie: ’s werelds kleinste en lichtste* full-frame digitale spiegelloze camera’s met verwisselbare lens.

De SIGMA fp L is uitgerust met een full-frame Bayer-sensor met circa 61 effectieve megapixels. En dankzij deze 61 MP beeldsensor beschikt de SIGMA fp L over een uitstekend oplossend vermogen, terwijl trouw wordt gebleven aan de ontwikkelingsconcepten van de SIGMA fp: de kleinste en lichtste full-frame systeemcamera ter wereld, naadloze omschakeling van foto naar video, en een uitstekende aanpasbaarheid en schaalbaarheid.

Dankzij de uitstekende cropzoom die de vele megapixels optimaal benut, biedt de camera gebruikers een beeldkwaliteit en een creatief bereik die alleen mogelijk zijn met een camera met zeer veel pixels.

De camera wordt geleverd met een reeks nieuwe functies en accessoires die het maken van opnamen nog gebruiksvriendelijker maken, waaronder een hybride autofocus (AF) die contrast- en fasedetectie combineert en de mogelijkheid tot opladen via USB terwijl de camera aan staat.

Tegelijk met de introductie van de camera komt ook een optionele, nieuwe externe elektronische zoeker EVF-11 op de markt. Met de nieuwe SIGMA fp L biedt SIGMA u een nieuwe optie in de fp-serie, die fotograferen leuk maakt en alleen de functies biedt die u echt nodig hebt – niet meer en niet minder.

*Vanaf maart 2021, van SIGMA

1 | SIGMA fp ontwikkelingsconcepten en de drie sleutels

SIGMA vindt het belangrijk om zich af te vragen wat de werkelijke waarde van een camera is en zich niet automatisch te voegen naar de ideeën die fabrikanten hebben over cameragerichte hiërarchieën en -categorieën.

Wat is essentieel voor fotografen? Hoe kunnen we een camera maken die niet alleen doet wat nodig is, maar u ook meer voldoening en plezier geeft? Door deze vragen te stellen, kwam SIGMA uit bij de SIGMA fp.

De SIGMA fp is oneindig flexibel en aanpasbaar. Het is een gebruikersgerichte camera voor mensen die weten wat ze willen fotograferen en wat ze willen creëren. Een camera die is gebaseerd op drie belangrijke concepten die staan voor de identiteit van de SIGMA fp-serie.

•             Full-frame in zakformaat

Klein formaat, hoge kwaliteit

Perfect om overal mee naartoe te nemen

De SIGMA fp: ’s werelds kleinste en lichtste* full-frame spiegelloze camera die u overal en altijd met u mee kunt nemen.

*Vanaf maart 2021, van SIGMA

•             Schaalbaar

Van vintage lenzen tot moderne gadgets, tot zelfs een professionele filmopstelling.

Het creëren van een eigen stijl was nog nooit zo eenvoudig.

Pas uw fp aan uw eigen wensen aan.

•             Naadloos

Leg uw beste moment vast

Foto of video? De keuze is aan u

Schakel met één beweging naar een andere opnamemodus. Leg het moment vast – op video of foto’s – en treed buiten de grenzen van stijlen of genre

2 | Belangrijkste functies van de fp L

De SIGMA fp L heeft vier nieuwe functies beschikbaar

1)           61 megapixels. De hoogste resolutie in een compacte behuizing.

We tilden onze kennis van beeldverwerkingstechnologie op Foveon-sensoren naar een hoger niveau.

Dankzij de ultrahoge resolutie van de SIGMA fp L krijgt uw verbeelding de volledige vrijheid. De low-pass filter draagt nog verder bij aan de optische prestaties.

De SIGMA fp L heeft een Bayer-sensor met circa 61 effectieve megapixels, meer dan alle eerdere SIGMA camera’s. Naast zeer gedetailleerde beelden kan de fp L HD-beelden maken die rijk aan kleur zijn – dankzij het zeer hoge aantal pixels en SIGMA’s ervaring met het ontwikkelen van camera’s met een Foveon-sensor: bekend vanwege zowel het uitzonderlijk oplossend vermogen als genuanceerde en natuurgetrouwe kleurverlopen door de unieke aard van de X3-sensor. SIGMA heeft besloten om de fp L uit te rusten met een low-pass filter om moiré tot een minimum te beperken. Het gebruik van een low-pass filter was een logische keuze voor een camera met zoveel megapixels als de SIGMA fp L.

2)           CropZoom

Hogere resolutie. Grotere vrijheid. Elke opname wordt uw ‘perfecte plaatje’.

Een hoog aantal pixels betekent dat u beelden extreem kunt zoomen of bijsnijden. Dit was een van de aspecten van een camera met zeer veel pixels die SIGMA ertoe heeft gebracht om de fp L uit te rusten met een cropzoom-functie zowel in de foto- als in de videomodus werkt. Dankzij de vele (circa 61 effectieve) megapixels kan de fp L zelfs met de maximale 5x zoom opnemen in Full HD-kwaliteit; omdat dit gebeurt door te zoomen zonder digitale versterking, heeft de beeldkwaliteit daar niet onder te lijden. Als u de camera op een meer intuïtieve manier wilt gebruiken, kunt ook zoomen via het LCD-touchscreen.

3)           Hybride autofocus

Mis voortaan geen moment.

De SIGMA fp L heeft niet alleen een zeer nauwkeurige contrast AF, maar ook een snelle beeldveld-fasedetectie AF. Met deze hybride AF beschikken gebruikers over een vloeiende autofocus die zeer nauwkeurig en snel is, en zeer goed is in het volgen van een bewegend onderwerp – zowel bij foto- als video-opnamen.

4)           Onbeperkte voeding

Lange tijd zorgeloos werken door voeding via USB-C-kabel

De SIGMA fp L ondersteunt het opladen via USB terwijl de camera aan staat. U kunt ononderbroken opnamen maken terwijl u de camera oplaadt met een mobiele batterij, ook buiten of op plaatsen waar u geen toegang tot een stopcontact hebt. Als u de camera als webcam gebruikt, sluit u de fp L via USB aan op een pc. De camera werkt als audio- en video-invoerapparaat en krijgt stroom van de pc. Dit betekent dat u de camera lange tijd kunt gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de batterij het begeeft.

3 | Accessoires en nieuwe functies voor alle camera’s van de fp-serie

Accessoires en nieuwe functies die beschikbaar komen* voor zowel de SIGMA fp L en de SIGMA fp

*verkrijgbaar voor de SIGMA fp via een firmware-update die later staat gepland.

1) Externe elektronische zoeker

Een hulpstuk waar u op zat te wachten.

Een externe Electronic Viewfinder EVF-11 (optioneel) die exclusief is ontworpen voor de SIGMA fp-serie. Dankzij deze zeer heldere zoeker, met zijn hoge resolutie en OLED-scherm van 0,5 inch/3,68 miljoen dots, zult u meer dan ooit opgaan in het fotograferen.

2)           Instellingen voor opslaan/laden* zijn eenvoudiger dan ooit

Uw werk delen? Deel uw wereld.

Met de fp L kunt u nu eigen camera-instellingen opslaan. Opgeslagen instellingen kunnen worden bewaard als QR-code beeldgegevens, zodat u heel snel vele groepen met instellingen kunt laden. Hierdoor kunnen gebruikers hun – mogelijk voor anderen interessante – instellingen op een nieuwe, leuke manier delen door QR-codes met andere gebruikers uit te wisselen of op sociale media te delen.

*QR Code is een gedeponeerd handelsmerk van Denso Wave Inc.

3)           Powder Blue & Duotone.

Nieuwe kleuren. Nieuwe avonturen*

Powder Blue is een kleurmethode met een stralende en heldere uitstraling, en een verfrissende blauwe kleur. Duotone geeft de kleuren van een beeld een opvallend kleurverloop van twee kleuren. Met het toevoegen van deze twee nieuwe methoden aan SIGMA’s ruime keuze aan kleurmodi die van het begin in de fp-serie werden gebruikt, zijn er nu in totaal 15 kleurmodi waar u uit kunt kiezen. Dit geeft u zeker meer mogelijkheden en meer vrijheid bij het maken van foto’s en video’s met de fp-serie.

4 | Belangrijkste functies voor verschillende toepassingen

Wat is de situatie? Wie gebruikt de camera? De SIGMA fp L is flexibel en kan worden aangepast aan de wensen van de fotograaf.

1)           Een fotocamera voor prachtige foto's

•             Back-illuminated full-frame Bayer-sensor van 35mm met circa 61 effectieve megapixels die ondersteuning biedt voor AF met beeldveld-fasedetectie

•             Keuze uit 15 kleurmodi: Twee nieuwe extra modi*

•             Instellingen voor opslaan/laden*

•             Vloeiende autofocus: Hybride AF

•             Externe elektronische zoeker EVF-11 (optioneel)*

2)           Webcam voor communicatie met beeld van hoge kwaliteit

•             Maak van de SIGMA fp een webcam met slechts een USB-C-kabel: De SIGMA fp-serie ondersteunt de USB-videoapparaatklasse. Sluit gewoon uw camera via USB aan op een pc: de camera verzendt audio en video naar de pc en werkt als webcam.

•             Ondersteunt het opladen via USB terwijl de camera aan staat: de camera werkt als audio- en video-invoerapparaat terwijl hij stroom krijgt van de pc*. Stream videobeelden zo lang als u wilt.

*afhankelijk van de stroomcapaciteit van de pc.

•             Hybride AF: Volgt uw onderwerp soepel en stelt steeds scherp, ook tijdens online streamen

•             Instellingen voor opslaan/laden: Laad een webcam-instelling sneller met behulp van een QR-code*

•             Wijzig camera-instellingen, ook wanneer de camera is verbonden: belichtingscompensatie, sluitertijd, ISO-gevoeligheid, kleurmodus, witbalans

•             Keuze uit 15 kleurmodi: Creëer een streaming video naar eigen wens*

3)           Filmcamera als krachtpatser tijdens een shoot

•             Ondersteunt 3 RAW-bestandsindelingen: Ga voor een overzicht met compatibele modellen naar aanbevolen accessoires

•             Ondersteunt camerabediening met een gimbal: ga voor een overzicht met compatibele modellen naar aanbevolen accessoires

•             Hybride AF: ondersteunt opnemen met een gimbal en bediening door één persoon

•             Ondersteunt verschillende framesnelheden: ondersteunt framesnelheden die vaak worden gebruikt bij het maken van films*

•             Instellingen voor opslaan & laden: Perfect voor het delen van camera-instellingen in een shoot met meerdere camera’s*

*verkrijgbaar voor de SIGMA fp via een firmware-update die later staat gepland.

5 | Specificaties

Voor alle productspecificaties van de fp L, verwijzen wij naar de productpagina.

Productfoto's door Hille Hillinga

Retour à la liste

Toujours au courant en premier

La newsletter de SIGMA vous permet d'être toujours au courant des dernières actualités, des ateliers intéressants, des offres attrayantes, des nouveaux produits et plus encore.