Model no
414

SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art

€999

• Les meilleures performances optiques imaginables
• Conçu pour des résultats parfaits, même dans les conditions les plus difficiles
• Possibilité de fixation d'un filtre fileté (Φ82 mm)
• Revêtement multicouche Super Multi-Layer

Nous vous enverrons un e-mail lorsque nous aurons cet article de nouveau en stock.

En stock En stock

Met de 20mm F1.4 DG DN | Art lanceert SIGMA een nieuwe, 100% in Japan gefabriceerde parel in de befaamde Art lijn. Dit objectief biedt de veeleisende beeldmaker een uitzonderlijke ervaring met hoogwaardige resultaten, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. Dit dankt de SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art aan zijn uitstekende optische prestaties, de uitzonderlijke bouwkwaliteit, de perfecte ergonomie en een reeks aan handige functies.

De hoogst denkbare optische prestaties op een nieuw niveau

De SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art levert uitzonderlijk gedetailleerde resultaten die zonder enige twijfel voldoen aan de hoge eisen van de professionele fotograaf.

Dankzij 17 glaselementen gerangschikt in 15 groepen, inclusief twee SLD, drie asferische glaselementen én het grootste dubbelzijdige asferische glaselement in de geschiedenis van SIGMA, onderdrukt de 20mm F1.4 DG DN | Art feilloos verschillende optische aberraties zoals sagittale coma flare en beeldvervorming met als resultaat zeer gedetailleerde en ragscherpe beelden van het midden tot in de verste hoeken.

Het zijn onder andere deze eigenschappen waaraan dit objectief zijn typering als ultieme astrofotografielens dankt.
SIGMA beschouwd de 20mm F1.4 DG DN | Art als hoogtepunt van de ongeëvenaarde productietechnologie van SIGMA’s
enige productiebasis in Aizu, Japan.

Ontworpen voor perfecte resultaten, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden
Los van het filterdraad (φ82mm) aan de voorkant van het objectief beschikt de lens ook aan de achterkant over een filterhouder.

Dankzij de nieuwe MFL-schakelaar (Manual Focus Lock) schakel je eenvoudig de scherpstelring uit. Zo kan de gebruiker zich concentreren op de opname zonder zich zorgen te hoeven maken over dat de scherpstelafstand
per ongeluk verandert.

Ook is de lens zo geconstrueerd dat je aan de voorkant eenvoudig een lensverwarmer kan bevestigen. Met een lensverwarmer voorkom je interne condensatie. Dat kan optreden tijdens het gebruik in koude nachten

Uitstekende bouwkwaliteit en bruikbaarheid met compromisloze aandacht voor detail
Dankzij de stof- en spatwaterdichte structuur*1 en de water- en olieafstotende coating op het voorste glaselement is de SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art het ideale objectief voor nachtelijke outdoor fotografie.

Handige functies als een focusmodusschakelaar, een aanpasbare AFL-knop*2 en een diafragmaringvergrendelingsschakelaar maken dit objectief tot een zeer gebruiksvriendelijk en hoogwaardig stuk gereedschap voor veeleisende beeldmakers.

De robuuste body is gemaakt van een combinatie van aluminium en zogenoemd Thermally Stable Composite (TSC). Hieraan dankt dit objectief zijn strakke en in het oog springende afwerking. De meegeleverde bloembladvormige zonnekap is uitgerust met een vergrendelingsmechanisme, hiermee bevestig je de kap stevig op de lens. Dankzij het rubberen gripgebied op de kap bevestig je hem snel en moeiteloos.

*1 Hoewel deze constructie het mogelijk maakt de lens te gebruiken bij lichte regen, is dit niet hetzelfde als waterdicht zijn.
*2 Alleen op compatibele camera’s. Beschikbare functies kunnen variëren afhankelijk van de gebruikte camera

Specifications
Plus d'infos
LigneArt
Formule optique17 elementen in 15 groepen
Lens TypeWide Angle
Sensor SizeFull Frame
Angle de vue94.5°
Diaphragme11
Ouverture minimale16
Distance minimale de mise au point23cm
Rapport de reproduction maximal1:6.1
Dimensions (diamètre x longueur)φ87.8mm × 111.2mm
Dimensions (diameter x length)

L-mount
Sony E-mount

φ87.8mm × 111.2mm
φ87.8mm × 113.2mm

Poids (gramme)630
Poids (gramme)

L-mount
Sony E-mount

635 gram
630 gram

Diamètre de filtre82mm
Edition number22
EAN

L-mount
Sony E-mount

0085126414696
0085126414658

* All figures calculated by L-Mount. Note: The L-Mount Trademark is a registered Trademark of Leica Camera AG. About Product Name: Product name includes "DG" when the lens is designed to deliver the ultimate in performance on cameras with full-frame sensors, and "DN" when the lens design is optimized for mirrorless cameras with the short flange focal length.
Lens Construction
Geometrical MTF Chart
Diffraction MTF Chart
© SIGMA Benelux B.V.